Logo Izvor

Chia seminţe - 500g

Semințe de chia - preț cu TVA inclus și REDUS în cazul în care cumpăraţi 2 sau 3 bucăţi.

Ambalaj: pungă de plastic
Conţinut net: 500g
Țara de origine: Bolivia
Produs natural

Ofertă valabilă până pe 31.05.2016

  Chia seminţe - 500g 1 buc .. 12 lei Adaugă în coş
  Chia seminţe - 500g 2 buc .. 22 lei Adaugă în coş
  Chia seminţe - 500g 3 buc .. 31 lei Adaugă în coş

Chia - sursă de energie şi supleţe

Chia este o sămânţă cu calităţi de super aliment, foarte uşor de combinat în alimentaţia de zi cu zi.
Chia a devenit foarte populară în ultimii ani datorită conţinutului ridicat de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6 pe care il are şi al altor nutrienţi precum fibre solubile şi insolubile, antioxidanţi, proteine.
Sămânţa de chia este rodul plantei Salvia hispanica care face parte din aceeaşi famile ca şi menta. Această plantă creşte în America de Sud, în particular în Mexic şi Guatemala. Are o culoare gri, bobul ei fiind puţin mai mare decât cel al macului. Pentru Azteci, chia era a treia sămânţă ca importanţa ( după porump şi fasole), ei cunoscându-i valorile nutritive. Luptătorii Azteci consumau chia pentru a putea parcurge distanţele lungi.

Ce conţin seminţele chia

În seminţele de chia se găseşte o cantitate de aproximativ 30% acizi graşi, dintre care 60% îl reprezintă acidul esenţial alfalinoleic (ALA), care este un omega-3. Acesta are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a organismului. Omega-3 reduce riscurile apariţiei bolilor cardiovasculare, a anumitor forme de cancer sau a artritei. Are, de asemenea, un puternic efect anti-inflamator şi ajută la fluidizarea sângelui prin ameliorarea nivelului de colesterol şi trigliceride. O sursă foarte cunoscută de omega-3 este somonul, însă chia este de 8 ori mai bogată în omega-3 decât acesta şi în acelaşi timp are colesterolul zero.

 Superfood chia – beneficii asupra sănătaţii

1. Consumul de chia reduce riscurile apariţiei bolilor cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale, chia fiind o sursă imensă de antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali, dintre care 60% îl reprezintă acidul alfalinoleic (ALA), care este un omega-3.

2. Consumul seminţelor de chia stabilizează nivelului de zahăr în sânge

Amestecând o linguriţă de seminţe chia cu 30 ml de apă, se obţine un gel. Aceeaşi reacţie are loc şi în stomac, încetinind procesul prin care enzimele digestive descompun carbohidraţii în zahăr. Chia sunt recomandate pentru diabetici, atât prin indicele glicemic mic, cât şi prin faptul că imprimă o digestie lentă.

3. Seminţele de chia au proprietăţi anti-inflamatorii

Datorită concentraţiei mari de omega-3, chia este folosită cu rezultate bune în vindecarea artritei, ajutând la lubrifierea articulaţiilor.

4. Seminţele de chia sunt un puternic energizant

Cuvântul “chia” înseamnă în Maya putere. Chia este una dintre puţinele plante considerate surse complete de proteine şi ajută corpul să îşi susţină şi să îşi reconstruiască muşchii în timpul exerciţiului fizic. Se spune că poţi funcţiona o zi întreagă doar cu o linguriţă de chia.

5. Seminţele de chia previn diverticulita

Diverticulita este o afecţiune uneori dureroasă, care se dezvoltă atunci când diverticulul ce se formează în peretele colonului se inflamează sau se infectează. Mâncarea procesată din zilele noastre nu face decât să dauneze sănătaţii, iar seminţele de chia vor combate efectele negative, hidratând colonul şi favorizând digestia.

6. Seminţele de chiate ajută să slăbeşti

Seminţele chia absorb foarte multă apă şi se măresc în stomac, ceea ce face să te simţi sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.

7. Seminţele de chia ȋmbunătăţesc concentraţia

Acidul esenţial alfalinoleic (ALA), are un rol important în funcţionarea sănătoasă a creierului (îmbunătăţirea memoriei, atenţiei, randamentului mental).

8. Seminţele chia previn îmbătrânirea pielii

Bogate în antioxidanţi, chia ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi combate infecţiile în anumite ţesuturi.

9. Alţi nutrienţi pe care seminţele de chia ȋi conţin

Chia conţine calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, acid folic. Este un aliment 100% natural, nefolosindu-se nici un fel de produs chimic în cultivarea acestei plante.

Cum se consumă seminţele chia

Trebuie să ştiţi două lucruri. Seminţele de chia au un gust neutru şi absorb repede apa (de 9 ori greutatea lor), formandu-se un gel.

Ele pot fi adăugate în aproape orice fel de mâncare: pâine, salate, supe, cereale, prăjituri, cozonaci, dressinguri pentru salate, budincă, iaurturi, smooties, shakes, totul depinde de imaginaţia dumneavoastra.

Gelul poate fi amestecat şi cu preparatele pentru copii, astfel le oferiţi celor mici o porţie bună de antioxidanţi, fibre, omega-3, calciu.

În Mexic, Chia fresca este o bautură foarte populară, obţinută prin a amesteca seminţele de chia cu apă, suc de lămâie si zahăr.

Contraindicaţii în consumul seminţelor de chia

Seminţele de chia nu sunt recomandate pentru persoanele care au o tensiune arterială mică, deoarece pot agrava afecţiunea. Seminţele încetinesc absorbţia de carbohidraţi şi ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Dacă suferi de o astfel de afecţiune sau ştii că ai alergii la anumite substanţe, consultă un medic înainte de a începe să consumi seminţe
de chia.

Informaţiile de mai sus au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Chia seminţe - 500g

Produsul a fost adăugat in coş

Coș de cumpărături

Logo Izvor